Trump Kuzey Kore lideriyle görüşmeyi kabul etti

ABD ile Kuzey Kore liderleri arasında yaşanan gerginliklerden sonra mayıs ayında bir araya gelecekleri duyuruldu.

Kuzey Kore ile Güney Kore arasında nükleer ve füze denemelerine ilişkin anlaşmadan sonra gözler ABD ile nasıl bir ilişki kurulacağına çevrilmişti.

ABD’nin desteklediği Güney Kore yönetiminin Ulusal Güvenlik Danışmanı Chung Eui-Yong’un Beyaz Saray’da yaptığı görüşmeler sonunda Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un mayıs ayında görüşecekleri bilgisi verildi. Chung Eui-Yong, Kuzey Kore liderinin ABD Başkanı Trump’a hitaben yazdığı mektuba değinirken, Trump’ın Kore’nin tümüyle nükleer silahlardan arındırılması amacıyla Kim Jong-un ile görüşmeyi kabul ettiği bilgisini paylaştı.

Chung ayrıca Kim Jong-un’un bu sürede nükleer ya da balistik füze denemesi yapılmayacağını taahhüt ettiğini söylerken, ülkesinin ABD ile ortak tatbikatlarını da ‘anladığını’ dile getirdi.

Donald Trump’ın Kim Jong-un ile görüşme talebini kabul ettiği Beyaz Saray tarafından da doğrulandı. Yazılı açıklama yapan sözcü Sarah Sanders, mayıs ayındaki görüşmenin kesin zamanı ve yerinin sonra belirleneceğini kaydederken, planlanan görüşmeye kadar mevcut yaptırımların devam etmesi gerektiğini vurguladı.