Trump göçmen politikasını dışlayan bütçe yasasını imzaladı

ABD Kongresi’nin yaptığı değişikliklere rağmen 2018 bütçe yasasını onaylayan Donald Trump’ın göçle ilgili birçok talebi de karşılıksız kalmış oldu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın dün yaptığı ‘2018 bütçesini veto etme’ açıklamasına rağmen, ilerleyen saatlerde bütçeyi onayladığı duyurulmuştu. Trump’ın “Bir daha böyle bir yasayı imzalamayacağım” diyerek tepki gösterdiği bütçe yasası, göçmen politikasına ilişkin önemli talepleri gözardı ediyor.

1,3 trilyon dolarlık yeni bütçede Donald Trump’ın Meksika sınırında inşa etmek istediği duvar için istediği 25 milyar dolarlık paya yer verilmemişti. Temsilciler Meclisi ve Senato’nun bileşimi olan ABD Kongresi’nde Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olmalarına rağmen bu talep karşılıksız kaldı.

Trump’ın ülkedeki illegal göçmen gençlere koruma sağlayan DACA Programı’nı kaldırma talebi de yerine getirilmemişti. Trump, 1,8 milyon kaçak göçmene vatandaşlık hakkı verilmesine razı olurken, buna karşılık sınır duvarı için 25 milyar dolar talep etmişti.

Donald Trump’ın Kongre’deki Demokratlar ile bazı Cumhuriyetçiler tarafından reddedilen diğer talepleri ise yine göçmenlerle ilgili. Göçmenlerin aile birleşiminin zorlaştırılması ve dünyanın farklı ülkelerinden göçmenlere çalışma hakkı sunan Green-Card (Yeşil kart) çekilişlerine son verilmesi talebine Demokratlar ile bazı Cumhuriyetçiler karşı çıkıyor.