Trump göçmen karavanına karşı orduyu çağırdı

ABD Başkanı Donald Trump, orta Amerika’dan yola çıkan ve Meksika’da bulunan binlerce göçmeni durdurmak için orduyu göreve çağırdı.

ABD Başkanı Trump, Twitter üzerinde yaptığı açıklamada “Bu ulusal aciliyet karşısında askerleri çıkaracağım. Durdurulacaklar!” dedi.

7 bin göçmen ABD’ye doğru ilerliyor. Meksikalı rahipler de halkı, bu göçmenlerle dayanışmaya çağırdı.

ABD Başkanı Trump, Meksika ile sınırı kapatmanın yanısıra Honduras ve iki orta Amerika ülkesine yardımları kesme tehdidinde bulunuyor.

Göçmen karavanı 13 Ekim günü Honduras’tan yola çıktı. Başlangıçta ülkelerindeki çete şiddeti ve sefaletten dolayı harekete geçenlerin sayısı 2 bindi. Karavan yolda büyüdü ve sayıları 7 bine ulaştı.

İş ve daha iy bir yaşam bulma umuduyla ABD’ye ilerleyen göçmenlerin üçte birinin Meksika’da kalacağı tahmin ediliyor.

Bu göç biçimi, bir süredir sosyal ağlarda yapılan çağrılarla birlikte sıklıkla yaşanıyor. Göçmenler mevcut durumda Meksika’da bulunuyor ve yürüyüşlerine devam ediyor.

ABD VATANDAŞLARI İÇİN SINIR YOK

Paradoksal olarak, ABD vatandaşları bir yüzyılı aşkın bir süredir Latin Amerika ülkelerine canları istediklerinde ya da bu halkları sömürme amaçlı, girip çıkıyorlar. Onlar için kapalı bir sınır bulunmuyor. Ancak bu tek yönlü bir özgürlük olarak dikkat çekiyor.