Süleymani ve Mühendis suikastı için suçlu aranıyor!

İran yanlısı Hizbullah Tugayları, Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi Mühendis'in öldürülmesiyle ilgili Irak İstihbarat Sorumlusunu suçladı. İstihbarat ise tepki gösterdi.

ABD 3 Ocak'ta İranlı General, Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Genel Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’i Bağdat hava alanı çıkışında suikast düzenleyerek öldürdü. Süleymani ve Mühendis’in suikastla öldürüldüğü ilk günlerde İran yanlısı bazı gruplar tarafından suikastın bilgisinin Iraklı kurumlar tarafından verildiği şeklinde suçlamalar yapılmıştı.

IRAK İSTİHBARAT SORUMLUSUNA SUÇLAMA

İran yanlısı Irak Hizbullahı Tugayları komutanlarından Ebu Ali Askeri, Süleymani ve Mühendis suikastının istihbaratının Irak İstihbarat Müdürü Mustafa Kazımi tarafından verildiği suçlamasında bulundu.

'BU SUÇLAMALAR HALK ARASINDAKİ BARIŞI TEHDİT EDİYOR'

Irak İstihbarat Kurumu, Askeri’nin yaptığı suçlamaya sert bir dille tepki gösterdi.  Açıklamada, bu tür suçlamaların, asıl görevi halka hizmet etmek olan ve siyasi çekişmelerden uzak duran istihbarat kurumunun onurunu zedelediği kaydedildi. Açıklamada, "Bu tür iddialar doğrudan halk arasındaki barışı tehdit ettiği gibi Irak İstihbarat Kurumu Müdürü Mustafa Kazımi'yi de derinden üzmüştür" denildi.