Sri Lanka’da ölü sayısı 359’a yükseldi

Sri Lanka’da Pazar günü düzenlenen bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 359’a yükseldi.

Sri Lanka’da bombalı saldırıların bilançosu ağırlaşmaya devam ediyor. Çok sayıda ağır yaralı kişi hayatını kaybetti. Yeni bilançoya göre 359 kişi hayatını kaybederken, en az 500 yaralı var.

Pazar günkü saldırılar, Paskalya ayinlerinin yapıldığı kilise ve otelleri hedef aldı. Başkent Colombo ve diğer dört yerde meydana gelen sekiz patlamanın ilk altısı intihar saldırısı şeklinde gerçekleşti.

Katliamı, DAİŞ çeteleri üstlendi. Sri Lanka hükümeti National Thowheeth Jama’ath (NTJ) isimli yerel İslamcı grubu saldırıdan sorumlu tuttu. Bu grup, saldırıyı üstlenmedi.

Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece saldırılarla bağlantılı 18 kişi gözaltına alındı. Pazar gününden bu yana gözaltına alınanların sayısı 58’e yükseldi.

Başbakan Ranil Wickremesinghe, Salı akşamı yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin saldırıların dış destekli olduğunu düşündüğünü belirtti.

Canlı bombalardan ikisinin 30 yaşlarında Sri Lankalı iki Müslüman kardeş olduğu bildirildi. Her ikisinin saldırılarda kilit rol oynadığı kaydedildi. Yetkililere göre bu kişiler “ailesel bir terörist hücre” oluşturuyor ve NTJ bünyesinde önemli görevlerde bulunuyordu.