‘Rusya kaynaklı’ siber saldırılar tüm dünyayı hedef almış!

Rusya kaynaklı olduğu iddia edilen ve Alman hükümet kurumlarını hedef alan siber saldırıların gerçekte dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştiği bildiriliyor.

Süddeutsche Zeitung (SZ) gazetesiyle NDR ve WDR televizyonları tarafından yapılan çalışmaya göre, Almanya’da hükümet kurumlarını hedef alan Rusya kaynaklı siber saldırılar dünyanın birçok ülkesinde daha etkili olmuştu.

Buna göre, Alman Dışişleri ve Savunma bakanlıkları sistemlerine giren hackerler, Rusya’yla bağlantılı olanların da bulunduğu çok sayıda dosyayı ele geçirmişlerdi.

Ancak SZ, NDR ve WDR haberine göre bu siber saldırılar Almanya ile sınırlı kalmamıştı. Saldırıların Güney Amerika ile eski Sovyetler Birliği ülkeleri dahil çok sayıda diğer dünya ülkesini hedeflediği belirtilirken, tüm dünyada devlet kurumlarından bilgi sızdırılmasının amaçlanıyordu.

Bu ülkelerden sadece Ukrayna’nın adı verilirken, siber saldırıların ‘Turla’ adı verilen bir grup tarafından gerçekleştirildiği bilgisi paylaşıldı. 

Alman Federal Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar devam ederken, saldırıların henüz devam edip etmediği ise bilinmiyor. Daha önce farklı medya organlarında yer alan haberlerde ise, Rusya kaynaklı olduğu belirtilen saldırıların ‘Snake’ adlı grup tarafından yapıldığı savunulmuştu.