Rusya’daki tatbikatta izleyiciler bombalandı iddiası

Rusya ile Beyaz Rusya tarafından ortaklaşa düzenlenen Zapad adlı askeri tatbikatta ‘yanlışlıkla’ tatbikatı izleyen kişilerin bombalandığı iddia edildi.

Rus medyasında yer alan haberlere göre, Zapad askeri tatbikatına katılan bir askeri helikopterden atılan roketler izleyicilerin bulunduğu bir alana isabet etti. Haberlere göre, savaş helikopterinden atılan bomba bir park alanına düştü.

Olayda yaralıların olduğu bildirilirken, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, iddialara ilişkin görüntülerin gerçek olduğu belirtildi. Ancak bakanlığa göre olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı.

Interfax ajansına konuşan bir bakanlık sözcüsü, olayın geçtiği yer ve saate ilişkin herhangi bir bilgi vermedi.

Rus medyasındaki haberlerde ise olayın Estonya sınırına 100 kilometre uzaklıktaki Luzhsky’de Pazar veya Pazartesi günü meydana geldiği kaydedildi.

Rusya ile Beyaz Rusya’nın düzenlediği tatbikat, NATO ülkeleri tarafından yakından takip ediliyor. NATO ülkeleri, tatbikata on binlerce ile 100 bin arasında değişen askerin katıldığını savunurken, Rusya, 12 bin 900 askerin katıldığını ilan etmişti. 13 bini aşkın askerin katılması halinde tatbikatın uluslararası gözlem altında yapılması gerekecekti.