Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Rusya'da okula silahlı saldırı: : 15 ölü, 24 yaralı

Rusya'nın batısındaki Izhevsk kentinde bir okula Nazi sembolleri giyen silahlı bir kişinin ateş açması sonucu 11’i çocuk, 15 kişi yaşamını yitirdi. 24 kişinin de yaralandığı olayda saldırganın intihar ettiği belirtiliyor.

Yetkililer, Rusya'nın merkezindeki bir okula ateş açan silahlı bir kişinin 15 kişiyi öldürdüğünü ve 24 kişiyi de yaraladıktan sonra kendini vurarak öldürdüğünü söyledi.

Olay, Udmurtya bölgesindeki Moskova'nın 960 kilometre doğusundaki Izhevsk kentindeki 88 Nolu okulda gerçekleşti.

Rusya Soruşturma Komitesi, saldırganın aynı okuldan mezun olan 34 yaşındaki Artyom Kazantsev olduğunu tespit etti ve üzerinde "Nazi sembolleri" bulunan siyah bir tişört giydiğini söyledi

Komite, saldırıda 11'i çocuk 15 kişinin öldüğünü, 22'si çocuk 24 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Rus devlet haber ajansı TASS'a göre, üzerinde Nazi amblemli siyah bir tişört ve kask giydiği bildirilen saldırgan, saldırının ardından intihar ederek öldü.

Soruşturma Komitesi, müfettişlerin Kazantsev'in evini aramaya ve "neofaşist görüşleri ve Nazi ideolojisi" hakkındaki raporları incelemeye başladığını söyledi. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, saldırganın "görünüşe göre neo-faşist bir örgüte veya gruba ait bir kişi" olduğunu söyledi.

Olayla ilgili olarak çok sayıda cinayet ve yasa dışı silah bulundurma suçlarından adli soruşturma başlatıldı.