Putin yıllık konuşmasında nükleer silahla tehdit etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Federal Meclis’te geleneksel olarak yaptığı yıllık konuşmasında Rusya’nın test ettiği yeni silahlardan bahsetti ve “Yeni nükleer füze denedik, dünyanın neredeyse her noktasına ulaşabilir” dedi.

Putin’in bu yılki konuşması, önceki yıllara göre daha uzun sürdü. Rusya devlet başkanı nerdeyse iki saat süren konuşmasının önemli bir kısmını silah tanıtımına ayırdı.

Putin, Rusya ya da müttefiklerinden birine karşı nükleer silah kullanılması halinde, bu saldırıya “Rusya'ya yapılmış bir saldırı gözüyle bakılıp derhal karşılık verileceğini” söyledi. Putin müttefiklerinin hangi ülkeler olduğu konusuna açıklık getirmedi.

Nükleer başlıklar taşıyabilecek yeni bir su altı drone'u test ettiklerini söyleyen Putin, ürettikleri yeni bir nükleer başlığın yolunun hiçbir füzesavar tarafından kesilemeyeceğini savundu.

Rusya Devlet Başkanı ayrıca kruz füzeleri tarafından taşınabilecek yeni küçük nükleer başlıklar geliştirmekte olduklarını sözlerine ekledi. Rusya'nın cephaneliğinde, hiçbir füzesavarın tespit edip izleyemeyeceği, süpersonik (sesten hızlı) yeni bir silahı olduğuna dikkat çeken Putin, Rus silahlarını övmeye devam etti.

Putin, Rusya'nın başka hiçbir ülkenin sahip olmadığı füzeler geliştirdiğini ifade ederken, 2017 sonunda yeni bir nükleer füze denemesini yaptığını kaydetti. Putin, bu yeni füzenin dünyanın neredeyse her noktasına ulaşabileceğini savundu.

SURİYE, SİLAHLARIN TEST EDİLDİĞİ SAVAŞ ALANI

Suriye’deki Rus müdahalesinden de bahseden Putin, “Suriye operasyonu sayesinde dünya, tüm temel silahlarımızın ismini biliyor” diyerek, Suriye’deki savaşı nasıl kullandıklarına işaret etti.

Putin şunları ekledi: "Rusya, ABD'nin (Rusya sınırları yakınlarında yer alan çeşitli ülkelere yerleştirdiği) hava savunma sistemlerine karşılık olarak yeni silah sistemleri geliştiriyor.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'daki hava savunma sistemlerini yenilediklerini sözlerine ekledi.