PCF: Rojava uluslararası koruma altına alınmalı

Fransız Komünist Partisi (PCF), Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rojava’ya yönelik işgal tehdidine tepki göstererek, ABD ve Rusya’dan bağımsız bir karar olmadığını kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan Komünist Parti, “Efrîn’den sonra hazırlanmakta olan saldırı, sahada İslam Devleti’ne (DAİŞ) karşı temel güç olan Kürtlerin demokratik, barışçıl ve ilerici tecrübesini kırmayı hedefliyor” dedi.

ABD VE RUSYA’DAN BAĞIMSIZ DEĞİL

“Böyle bir karar, Rusya’nın ve özellikle de ABD’nin askeri komutanlıkları nezdinde temas kurulmadan alınmış olamaz” diyen PCF, “Washinton, Ankara’nın yayılmacılığına kefil olarak NATO’nun Suriye’de yeniden kontrolü sağlayacağını mı umuyor?” ifadelerini kullandı.

ROJAVA ULUSLARARASI KORUMA ALTINA ALINMALI

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Fransa, Avrupa Birliği ve uluslararası kurumlar yeni savaş suçlarını engellemek amacıyla acilen harekete geçmeli. PCF, Suriye Kürtleri ile dayanışmasını ifade eder ve Türk diktatöryal rejiminin yeni savaş ilanını kınar.”

Komünist Parti, Fransa’yı “Rojava’nın uluslararası koruma altına alınması, Türkiye’nin kriminal ve illegal politikalarına son verilmesi için” BM Güvenlik Konseyi’ne bu sorunu taşımaya çağırdı.