Paris’te gaz sıkışması sonucu patlama

Fransa’nın başkenti Paris’te sabah saatlerinde gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada, 2 itfaiyeci öldü. Fransız kaynaklar, 3 ağır olmak üzere 10 kişinin acil serviste tutulduğunu 39 kişinin de tedavi altına alındığını açıkladı.

Rue de Trévise’deki bir fırındaki gaz kokusundan kaynaklı itfaiye ekiplerinin müdahale için yangın yerinde olduğu esnada gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlama sonucunda 2 itfaiyeci ölürken, 3’ünün durumu ağır, 10 kişi acil serviste tutulurken, 39 kişi de hastanede tedavi altına alındı.

Yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikeleri olduğu yetkililer tarafından açıklandı. Yaralılar arasında yine çok sayıda itfaiyeci bulunduğu da belirtiliyor.

Binada yaşayan bir kadın, patlamanın sabah saatlerinde meydana geldiğini ve olay yerinde itfaiye ekiplerinin bulunduğunu söyledi. İtfaiye ekiplerinin binadaki gaz kaçağına ilişkin araştırma yaptığı esnada patlamanın meydana geldiğini de belirten kadın, yaşadığı üçüncü katta, patlamanın şiddeti ile uyandığını ve evinde büyük hasar meydana geldiğini de sözlerine ekledi.

Patlamaya ilişkin açıklama yapan Paris Cumhuriyet Başsavcısı, patlamanın gaz kaçağı sonucunda meydana geldiğini duyurdu.

İtfaiye Şefi Eric Moulin ise basına yaptığı açıklamada bir itfaiyecinin iki saat kalıntılar altında kaldığını belirtti. 2 itfaiyecinin öldüğünü, 10 kişinin de ağır yaralı olduğunu vurgulayan Moulin, 10 ağır yaralıdan 3’ünün hayati tehlikesi olduğunu söyledi.

39 kişinin de çeşitli yerlerinden yaralandığını belirtti.