Pakistan’da intihar saldırısı

Pakistan’ın güney batısı bölgesinin başkenti Ketta’da intihar saldırısı düzenlendi, en az 8 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi de yaralandı.

Güvenlik kaynaklarına göre dini bir toplantıyı hedef alan genç bir canlı bomba, polis kontrol noktasında durduruldu. Canlı bombanın bu sırada, intihar yeleğini patlattığı bilgisi verildi.

Patlamada ikisi polis en az 8 kişinin öldüğü,23 kişinin yaralandığı belirtildi.

Saldırıyı üstlenen olmadı. Bu saldırı, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Pazartesi günü İslamabad’da düzenlenen bir konferansta ülkedeki güvenlik durumunun güçlü bir düzelme yaşadığı açıklamasından sonrasına denk geldi.

Guterres, “Değişim kesinlikle dikkat çekici. Bir ara Talibanlar İslamabad’a 40-70 kilometre yaklaştığında buraya gelmiştim. İslamabad o dönemde bir kale gibiydi. Bugün, İslamabad BM üyelerinin ailelerini getirebildiği, çocuklarının okula gidebildiği bir kent” dedi.

Pakistan araştırmalar merkezi CRSS’ye göre, 2015 ile 2018 arasında, İslamcı, politik veya kriminal karakterli “şiddetli ölümler”, ülkede yüzde 80 oranında azaldı. Diğer bir ifadeyle, bu tür ölümler 6 bin 574’ten bin 131’e düştü.

Ketta kenti ise İran ve Afganistan ile sınırı olan Belucistan’da bulunuyor. Ülkenin en büyük ve en yoksul kenti olarak dikkat çekiyor.