Obamacare’in iptali görüşmelerine Senato’dan onay

ABD’de Başkan Donald Trump tarafından kaldırılmak istenen sağlık sisteminin ‘reforme edilmesine’ yönelik tasarı nihayet Senato’da kabul edildi.

Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Barack Obama döneminde getirilen ve ‘Obamacare’ olarak da bilinen sağlık sisteminin kaldırılmasını istiyordu.

Ancak Senato’da çoğunluğu oluşturan Cumhuriyetçi Parti içinden kimi senatörlerin karşı çıkması nedeniyle sağlık sistemi yasasının kaldırılması mümkün olmamıştı.

Aylardır süren tartışmalar sonucunda dün Senato’da yapılan oylamada, Obamacare adlı yasanın kaldırılmasına ilişkin tartışmaların açılmasına karar verildi. Oylamada 51 ‘evet’ oyu çıkarken, 50 senatör de karşı oy kullandı.

Trump’ın en önemli vaatlerinden olan Obamacare’in iptalini sağlamak için Başkan Yardımcısı Mike Pence’in de oy hakkını kullandığı bildirildi. Senato’da toplamda 100 üye bulunuyordu.

Oylama sonrasında konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Senato’nun ‘önemli bir adım’ attığını söyledi.

İptali için görüşmelerin başlayacağı Obamacare yasasının kaldırılması halinde dar gelirli milyonlarca ABD’li sağlık sigortasından yoksun kalacak.