NYT: ABD Husilere karşı özel birliklerini yolladı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD), Yemen’de Şii Husi milislerine karşı bir düzine özel birliği Suudi Arabistan’a gönderdiği iddia edildi.

New York Times gazetesinde yer alan haberde, İran destekli Husilere karşı Suudi birliklerine yardım amaçlı olarak bir düzine yeşil bereli askerini bu ülkeye gönderdiği kaydedildi. Gönderilen birliklerin çatışmalara katılmadıkları ve Yemen sınırında görev yaptıkları belirtildi.

New York Times haberine göre, Suudi Arabistan’a gönderilen özel birlikler Husilerin gizli füze rampalarını tespit ve yok etme amaçlı olarak görev yapıyorlar.

Gazetenin haberine göre, Green Berets adlı birlikler Aralık ayında Yemen sınırına gönderilirken, sadece Suudi Arabistan tarafında kalarak sınırı geçmediler.

Gazetenin haberine ilişkin Pentagon’dan herhangi bir yorum yapılmadığı da haberde yer aldı.

Yemen’de 2014 yılında başlayan Husi isyanı ardından 2015 başında başkent Sana’nın Husilerin eline geçmesiyle birlikte Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkeleri de savaşa dahil olmuştu. Suudiler Cumhurbaşkanı Abd Rabdo Mansur Hadi’ye bağlı birliklere destek verirken, İran’ın da Husilere silah desteği verdiği iddia ediliyor. Savaşta şimdiye kadar 10 bini aşkın kişi yaşamını yitirdi.