Netanyahu: Türkiye karanlık bir diktatörlüğe dönüşüyor

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, “İsrail dünyanın en ırkçı ve faşist devleti” diyen Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

Yazılı bir açıklama yapan Benyamin Netanyahu, "Erdoğan Suriyelileri ve Kürtleri katlediyor ve binlerce vatandaşını hapse atıyor. Bu büyük demokratın Yahudi Ulus Devlet Kanunu'na eleştirisi bizim için iltifattır" dedi.

Netanyahu, Erdoğan’a yanıtında "İsrail kanunlar nezdinde vatandaşlarınn tüm eşit haklarını özenle korurken, Erdoğan yönetimindeki Türkiye ise karanlık bir diktatörlüğe dönüşünüyor" diye ekledi.

İsrail parlamentosu, Perşembe günü İsrail devletini “Yahudi halkının ulusal devleti” olarak tanıyan yasa tasarısını kabul etmişti. Bu yasaya göre İsrail devletinde kendi kaderini tayin hakkı sadece Yahudi halkına veriliyor.

Aynı yasa İbraniceyi İsrail’in resmi dili olarak tanırken, Arapçayı sadece “özel statüye” alıyor. Bu karar, İsrail nüfusunun yüzde 17.5’ini temsil eden Arap azınlığına karşı “ırkçılık” olarak tepki gördü.

Kendi devleti de “tek millet, tek bayrak, tek dil ve tek dine” dayanan Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, karar ardından "Bu düzenleme İsrail'in dünyadaki, en Siyonist, en faşist, en ırkçı devlet olduğunun hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde ispatıdır" dedi.