Netanyahu bir kez daha yolsuzluktan sorgulandı

İsrail Başbakanı Benyamin Netahyahu, bir kez daha Başbakanlık rezidansında polisler tarafından sorgulandı.

İsrail polisleri, Pazartesi sabahı Netanyahu’nun Kudüs’teki Başbakanlık rezidansına giderek, yolsuzluk soruşturmaları çerçevesinde ifadesini aldı.

Başbakan, İsrail’in en büyük telekomünikasyon grubu olan “Bezeq” davasında yolsuzluk yapmakla suçlanıyor. Bu soruşturma kapsamında Netanyahu’nun güvendiği isimlerden biri olan Nir Heftz, polise kilit tanık olarak ifade verdi.

Netanyahu’nun eşi Sara, oğullarından biri olan Yair ve Bezeq’in temel hissedarı Shaul Eloviç ile eşi İris’in de polis tarafından sorgulanması bekleniyor.

Bir polis sözcüsü, Netahyahu’nun adını vermeden bu soruşturma çerçevesinde “farklı yatırım faaliyetlerinin” olduğunu doğruladı.

Polis, Walla isimli internet sitesinde yer alan bilgileri soruşturuyor. Siteye göre Bezeq şirketi hükümet sayesinde yüzlerce milyon dolarlık kazanç sağladı.

Netanyahu, kendisini doğrudan veya dolaylı olarak ilgilendiren yolsuzluk soruşturmalarında dokuzuncu kezdir sorgulanıyor. Polis, 13 Şubat günü iki olaya ilişkin Netanyahu hakkında dava açılmasını istemişti.