Moskova’da belediye binasına saldırı: Çok sayıda ölü

Çok sayıda saldırganın Moskova yakınlarındaki bir belediye binasına ateş açtığı; çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği ve yaralıların olduğu belirtiliyor.

Basında çıkan haberlere göre silahlı kişiler, Moskova yakınlarındaki Krasnogorsk'taki Crocus Belediye Binası'nda konser salonuna ateş açtı . Ria haber ajansı, saldırganların kamuflaj giysili en az dört kişi olduğunu yazdı. Devlet haber ajansı Tass, konser salonuna gelen ziyaretçilerin güvenli bir yere götürüldüğünü, çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğunu söyledi. 

Olayın arka planı belirsizliğini korurken, olay sırasında konser salonunda kaydedildiği söylenen dijital medyadaki videolar, çok sayıda silahlı kişinin konser salonu çevresinde otomatik silahlarla ateş açtığını gösteriyor.  Rus haber ajanslarına göre 100'e yakın kişi binadan sağ salim çıkarıldı.

Tass'ın haberine göre kurbanların Moskova'nın kuzeybatısındaki Krasnogorsk kentindeki Crocus Belediye Binası'nın hem çalışanları hem de ziyaretçileri olduğu söyleniyor. Başlangıçta ölü sayısıyla ilgili çelişkili bilgiler gelse de, . "Brief" kanalı başlangıçta 14 kişinin öldüğünü bildirirken, Telegram kanalları en az 40 kişinin öldüğünü ve 100'den fazla kişinin de yaralandığını bildirdi.

Rus basını, Moskova'daki havalimanları ve tren istasyonlarında güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu. Moskova’da hafta sonu için planlanan etkinlikler de iptal edildi.