Merkel de yakıtlı araçların üretilmemesinden yana!

Birçok Avrupa ülkesinden sonra Almanya’da da hükümetten dizel ve benzinli araçların üretimine son verilmesi fikrine sıcak bakılırken, kesin bir tarih verilmemesi dikkat çekiyor.

Super Illu dergisine bir röportaj veren Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) lideri Başbakan Angela Merkel, dizel veya benzin motorlu araçların üretiminin durdurulması için tarih verilebileceğini söyledi.

Yakıtlı araçların üretiminin durdurulmasını ‘doğru’ bulduğunu belirten Merkel, buna karşın herhangi bir tarih vermekten çekindi.

İKLİMSEL HEDEFLER İÇİN YAKITLI ARAÇLARIN TRAFİKTEN KALKMASI GEREK

Röportajın yayınlanması ardından Merkel’in benzin veya dizel motorlu araçların ‘geleceğinin olmadığını’ gördüğü yorumları yapıldı. Yapılan son araştırmalar da, Almanya’nın iklim değişikliğini önlemeye yönelik hedeflerini tutturabilmesi için 2050 yılına kadar trafikte yakıtlı araç olmaması gerekiyor.

Daha önce Fransa ve İngiltere’den yapılan açıklamalarda, 2040 yılına kadar dizel veya benzinli araçların üretiminin sonlandırılmasının doğru olacağı duyurulmuştu.

Almanya’da ise Merkel’in rakibi olan Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Martin Schulz, Avrupa Birliği (AB) genelinde elektrikli araç kotası getirilmesinden yana olduğunu duyurmuştu. Schulz, bu sayede elektrikli motorlu araçların üretiminin artacağını ve yakıtlı araçların çevreye etkilerinin azaltılacağını söylemişti.