Merkel: İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en zorlu süreçteyiz

Koronavirüs vaka sayısının 10 bini aştığı Almanya’da halka seslenen başbakan Angela Merkel, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük meydan okumayla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Alman medyasında yer alan son verilere göre ülkede koronavirüs vaka sayısı 10 bini aştı. Virüsten ölenlerin sayısının da 26’yı bulduğu Almanya’da başbakan Angela Merkel televizyon kanalları üzerinden halka seslendi.

Almanya’nın 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük meydan okumayla karşı karşıya olduğunu ifade eden Merkel, Koranavirüsü’ne karşı verdikleri mücadeleden vazgeçmeyeceklerini bildirdi. Ülkenin ortak dayanışmayla bu tehlikenin üstesinden geleceğini belirten Merkel halka “Durum oldukça ciddi, siz de buna göre bu tehlikeye ciddi yaklaşın” şeklinde seslendi.

Virüsün günlük hayatı ciddi şekilde değiştirdiğini, Almanya’da şimdiye kadar okul, kreş ve etkinlik mekanlarının kapatılmadığına dikkat çeken Merkel, halktan virüsün yayılmasına karşı alınan tedbirlerin dikkate alınmasını istedi. Federal hükümet olarak tedbirleri yeniden gözden geçireceklerini bildiren Merkel, önümüzdeki günlerde yeni önlemlerin de hayata geçirebileceğini duyurdu.

Alınan önlemlerle virüsün yayılmasını yavaşlamayı amaçladıklarını ifade eden başbakan Merkel “Şayet bu tedbirlerle yayılmayı engelleyemezsek kısa bir sürede hastaneneler kapasitelerinden daha fazla Koranavirüsü hastasıyla karşı karşıya gelecek” diye konuştu.