Meksika’da bir toplu mezar daha

Suç örgütlerinin birçok eyalette hakim olduğu Meksika’da yapılan çalışmalar sonucu çok sayıda kişinin gömülü olduğu bir toplu mezar daha bulundu.

Ülkenin batısındaki Jalisco eyaletinde bulunan bir toplu mezarda 19 kişinin gömülü olduğu duyuruldu. Yerel adli makamların açıklamasına göre, toplu mezarda 16 erkek ve 3 kadının cesedi bulundu.

Toplu mezarın Lagos de Moreno adlı yerleşim biriminde bulunduğu kaydedilirken, buranın suç örgütlerinin yoğun faaliyet gösterdiği Guanajuato eyaletinin sınırında olduğu belirtildi.

Brezilya’dan sonra Latin Amerika’nın en büyük ülkesi olan Meksika’da suç örgütleriyle mücadelede başarılı olunamıyor. Birçok bölgede yerel polis ve idari makamlarla işbirliği içinde olan suç örgütleri her yıl binlerce kişiyi öldürüyor.

2014 yılında bir protesto gösterisine katılan onlarca üniversite öğrencisi, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra suç çetelerince yakılarak öldürülmüştü.

Ülkede neredeyse her ay yeni toplu mezarlar ortaya çıkarılıyor. Eylül ayında 32 ayrı toplu mezarda 166 kişinin cesedinin bulunduğu duyurulmuştu.