Macron: Suriye'deki askeri varlığımızı 2019'da koruyacağız

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2019 yılında Suriye'de askeri varlıklarını korumaya devam edeceklerini açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, askeri güçlere yönelik yaptığı açıklamada “Dostumuz Amerika’nın Suriye’den çekilme açıklaması, bizi stratejik hedefimizden saptırmamalı” dedi.

Bu hedefin DAİŞ’i yok etmek olduğunu ifade den Macron, Fransa’nın askeri bu yıl içinde de uluslararası koalisyon içerisinde Ortadoğu’da askeri olarak kalmaya devam edeceğini bildirdi. Macron, “Hızlı bir şekilde tüm geri çekilmeler hata olur” diye ekledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Minbic’de Çarşamba günü düzenlenen saldırının “DAİŞ’in bitmediği” anlama geldiğini belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri'ne de vurgu yapan Macron, "Demokratik Suriye Güçleri ve alandaki ittifaklarımızın İslamcı terörizme karşı başarılı mücadelelerindeki rolünü de hatırlatmak istiyorum" dedi 

"Mücadele bitmedi" diyen Macron gelecek haftalar ve ayların belirleyici olacağını  ifade ederek "Zira hepimiz DAİŞ'e karşı bu savaşı tamamlamak ve gerçekten kazanmak istiyoruz" dedi. 

Bölgedeki (Irak ve Suriye) diğer bir hedeflerinin "kapsayıcı bir istikrar" olduğunu belirten Macron, "teröristleri geriletecek ve yeniden ortaya çıkmalarını engelleyecek tek çözümün" bu olduğunu söyledi.