Macron: DAİŞ bitince askeri taahhüdümüz son bulacak

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye’deki askeri varlığın ne zaman sona ereceği konusunda Paris ve Washington’un mutabık olduğunu söyledi.

Macron, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern ile Elysée Sarayı’na yaptığı görüşme ardından düzenlenen basın toplantısında Suriye’deki duruma ilişkin konuştu.

Macron, “Beyaz Saray, askeri taahhüdün DAİŞ’e karşı olduğunu ve DAİŞ’e karşı savaşın tamamlanması halinde sona ereceğini hatırlatmakta haklıdır. Fransa da aynı tutuma sahip” dedi.

Macron, Pazar günü BFMTV ve Mediapart’ta yayınlanan mülakatında askeri birliklerin Suriye’de kalmaya devam etmesi konusunda Trump’ı ikna ettiğini söylemişti. Beyaz Saray ise yaptığı açıklamada Amerikan güçlerinin Suriye’deki misyonunda bir değişiklik olmadığını ve Trump’ın mümkün olduğunda birlikleri geri çekmek istediğini belirtmişti.

Washington ile birlikte Suriye’deki sorumluluklarının DAİŞ’in de ötesinde olduğunu sözlerine ekleyen Macron, “Bu alanda insani bir sorumluluk olduğu kadar, barışı inşa etmek için bir sorumluluktur” dedi.