Kremlin Rusları Putin etrafında ‘birleşmeye’ çağırdı

Kremlin Sarayı, Rusya halkını Devlet Başkanı Vladimir Putin etrafından “birleşmeye” çağırdı. Rusya ayrıca silahlı kuvvetler hakkında “yanlış bilgi” yayanlara hapis cezası verecek.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, basın brifinginde kültür camiasından yükselen savaş karşıtı çağrılara ilişkin bir soru üzerine “Artık bölünmenin zamanı değil, birleşmenin zamanıdır. Ve başkanımız etrafında birleşme” dedi.

24 Şubat’ta başlayan Ukrayna’daki askeri harekat devam ederken, TASS haber ajansının bildirdiğine göre, Rusya parlamentosunun üst kanadı Rusya silahlı kuvvetleri hakkında kasıtlı olarak 'yanlış' bilgi yayan kişilere 15 yıla kadar hapis cezası uygulayacak bir yasa tasarısını onayladı.

AMERİKALI SENATÖR PUTİN’İ ÖLDÜRMEYE ÇAĞIRDI

Bu arada Amerikalı senatör Lindsey Graham, "Rusya'daki birini" Vladimir Putin'e ülkesine ve dünyanın geri kalanına "büyük bir hizmet" yapması için suikast düzenlemeye çağırdı.

Cumhuriyetçi senatör bir televizyon yayını sırasında Rusya’da birinin “bu işe el atması” ve “bu adamdan kurtulması gerektiğini” söyledi.  Graham, daha sonra bir dizi tweet ile de “bunu düzeltebilecek tek kişinin Ruslar olduğunu” ifade etti.