Kızılhaç ve Kızılay örgütleri: 3,2 milyar dolar bağış gerekiyor

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi, dünya genelinde Covid-19 salgınından etkilenenlere yardım amacıyla büyük bir kampanya başlatırken, en az 3,2 milyar dolarlık bir bağış çağrısı yapıldı.

Dünyadaki yüzlerce Kızılhaç komiteleri ve Kızılay örgütlerinin yanı sıra on milyonlarca gönüllüyü bir araya getiren hareket adına yapılan açıklamada, salgının yol açtığı büyük krize dikkat çekildi. Salgının yol açtığı kriz nedeniyle insani yardımların daha hızlı bir şekilde yapılmasına çalışıldığı vurgulanan açıklamada, özellikle en zorda olan kesimlerin imdadına yetişilmesinin gerektiğinin altı çizildi.

Acil yardımlar için bağışçıların acil desteğine ihtiyaç duyulduğu kaydedilen açıklamada, en az 3,2 milyar dolara ihtiyaç duyulduğu bilgisi verildi. Toplanan yardımlar hareketi oluşturan komite ve federasyonlar aracılığıyla ülke örgütlerine aktarılacak.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi üç farklı birlikten oluşuyor. Bunlar, Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Toplulukları Federasyonu (IFRC) ile 192 ülkedeki ulusal düzeydeki Kızılhaç ve Kızılay örgütleri.

Başlatılan büyük bağış kampanyasında ICRC tarafından 1 milyar 950 milyon dolar talep edilirken, 1 milyar 240 milyonluk kısmı ise IFRC tarafından ülkelerdeki üye örgütler aracılığıyla kullanılmak üzere toplanacak.