Irak’ta okullar kapalı, internet üzeri eğitim yapılacak

Irak ve Güney Kürdistan’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e çıkarken, Cuma namazları iptal edildi, eğitim de internet üzerinden yapılacak.

Irak Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde 35 kişiye virüs bulaştığını, bunların neredeyse tamamının İran’dan geri dönen Iraklılar olduğunu ifade etti.

Virüsün yayılması üzerine ülkede ilköğretim okulları, üniversiteler, sinema salonları ve diğer kamusal yerler bir haftadan beridir kapalı. Halan çok sayıda restoran, ticari merkez ve kafe ise açık kalmaya devam ediyor.

Irak’ta eğitimin normalde hafta başı olan Pazar günü başlaması gerekiyor ancak, virüsün yayılması nedeniyle okulların açılmayabileceği belirtiliyor. Eğitim Bakanlığı öğretmenleri internet üzeri eğitim vermeye çağırdı.

Her yıl 9 milyar dolarlık mal ihracatının yapıldığı İran ile olan kara sınır kapılarının da en az bir hafta kapalı kalacağı açıklandı.

İran ile Çin, Kuveyt, Bahreyn ve İtalya gibi ülkelere seyahat zaten yasaklı durumda. Her yıl milyonlarca Iraklı İran’a turizm veya tedavi amaçlı ziyaretlerde bulunuyor.