Irak parlamentosu, Türkiye ve İran saldırılarını araştıracak

Irak Parlamentosu, işgalci Türk devleti ile İran’ın son günlerdeki saldırılarını araştırmak için iki komisyon görevlendirdi.

8 Ekim Cumartesi günü toplanan parlamentonun, gündem maddelerinden biri İran’ın Güney Kürdistan’daki saldırıları oldu.

İran genelinde protesto eylemlerinin devam ettiği bir dönemde, Devrim Muhafızları, Güney Kürdistan’daki Doğu Kürdistanlı güçlerin üslerini ve sivil yerleşim alanlarını bombalamıştı.  Hedef alınanlar arasında bir okul da vardı.

İşgalci Türk devleti birçok noktayı işgal etmekle birlikte sistematik bir şekilde bölgeyi bombalıyor, dron ve savaş uçakları ile katliamlar gerçekleştiriyor.

Irak parlamentosundaki toplantıda Güvenlik ve Savunma Komisyonu ile Uluslararası İlişkiler Komisyonu, saldırıların gerçekleştirileceği bölgelerde araştırma yapmak için görevlendirildi.

Komisyonlar incelemelerinin sonunda bir rapor hazırlayacak ve bu rapor Uluslararası Parlamenterler Birliği toplantısında gündeme alınacak.

Rojnews’e konuşan Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu üyesi Cewad Polani,  “Komisyonun soruşturması tamamlandıktan sonra, Uluslararası Parlamenterler Birliği toplantısında görüşülmesi için Irak Hükümetine sunacağız. Çünkü önümüzdeki günlerde Afrika’da Uluslararası Parlamenterler Birliği’nin toplantısı yapılacak” dedi.

Irak Parlamentosu Başkanı Muhammed Halbusi, Cumartesi günkü parlamento toplantısında Irak’ın Uluslararası Parlamenterler Birliği toplantısına katılacağını ve işgalci Türk devleti ile İran’ın Irak’ın egemenliğine karşı gerçekleştirdiği saldırılara karşı uluslararası destek isteneceğini belirtmişti.