Husiler’den Suudi Arabistan’a dronlu saldırı

İç savaşın devam ettiği Yemen’de Husi milislerinin Suudi Arabistan’daki dron saldırıları sonucu hava trafiğinde aksama yaşandığı bildirildi.

2015 yılından bu yana İran destekli Şii Husi milisleriyle Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinin desteklediği Mansur Hadi hükümetine bağlı güçler arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Husiler tarafından yapılan açıklamada, savaşın taraflarından Suudi Arabistan’a yönelik insansız hava araçlarıyla (dron) saldırıların düzenlendiği duyuruldu. Açıklamaya göre, Suudi Arabistan’ın Abha Havaalanı üzerinde gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle hava trafiği askıya alındı. Söz konusu havaalanı Yemen sınırından 150 kilometre kadar içerde bulunuyor.

Suudi Arabistan’dan ise konuya ilişkin net bir açıklama yapılmadı. Suudi devlet televizyonunda Arap Koalisyonu’nun bir yetkilisine dayandırılan haberde, Abha Havaalanı üzerinde bir dron düşürüldü. Ancak Husilerin saldırısında herhangi bir kayıp yaşanıp yaşanmadığına değinilmedi.

Yemen’deki iç savaşta on binlerce kişi yaşamını yitirirken, ülke nüfusunun yarısının gıda sorunu yaşadığı biliniyor. İç savaşta son olarak Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen ve Güney Yemen’in bağımsızlığını savunan grupların saldırıları da artmıştı. Bu güçler geçtiğimiz hafta ülkenin ikinci büyük kenti Aden’deki Başkanlık Sarayı’nı ele geçirmişlerdi.