HPG, Bitlis ve Cudi’de şehit düşen üç gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 29 Temmuz ve 9 Ağustos tarihlerinde Bitlis ve Şırnak’ta Türk rejiminin bombardımanları sonucu hayatını kaybeden üç gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM’in yaptığı açıklamaya göre iki gerilla Bitlis’te, bir gerilla Cudi Dağı bölgesinde hayatını kaybetti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “29 Temmuz tarihli açıklamamızda, 26 Temmuz günü saat 15.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Bitlis’in Şêx Hebib alanını bombalaması sonucu 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Yaşanan bu bombardımanlarda Agit (Mustafa Yaman) ve Özgür (Eyüp Çaçan) arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

9 Ağustos tarihli açıklamamızda, 6 Ağustos günü işgalci TC ordusunun Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesinde bulunan Hesena alanını savaş uçakları ve taarruz helikopterleri ile bombaladığını kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu bombardımanlar sonucunda Amara (Şükran Altuğ) arkadaşımız şehit düşmüştür.”

Açıklamada üç gerillanın kimlik bilgileri şöyle yer aldı:

Kod Adı: Agit Yaman
Adı Soyadı: Mustafa Yaman
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Zübeyde – Nesip
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Temmuz 2019 / Bitlis

Kod Adı: Özgür Rıha
Adı Soyadı: Eyüp Çaçan
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Aliye – Abdulkadir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Temmuz 2019 / Bitlis

Kod Adı: Amara Gabar
Adı Soyadı: Şükran Altuğ
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Heybet – Ömer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Ağustos 2019 / Cudi

HPG-BİM açıklamasında üç gerillanın mücadele yaşamlarına dair bilgilere de yer verdi:

“Agit arkadaşımız Batman’ın Kozluk ilçesinde dünyaya gelmiş ve yurtsever bir ortamda yetişmiştir. Erken yaşlarda emekçi bir insan olarak sürekli çalışmış ve emek dünyasında edindiği bilinç ve yurtsever duygular ile Özgürlük Hareketini tanımıştır. 2014 yılında gerilla saflarındaki yerini alan Agit arkadaşımız, gerillada kaldığı her alanda özlü ve fedakârca bir katılım göstermiştir. Faaliyet yürüttüğü her alanda emekçi kişiliği ile örnek biri olmuş ve kendisine verilen her göreve de büyük bir samimiyetle yaklaşmıştır. AKP-MHP faşist iktidarının Kürt halkına yönelik başlattığı soykırım savaşına karşı daha aktif bir mücadele veren Agit arkadaş, sıcak savaş ortamında da düşmana darbe vurulan birçok çalışmanın içinde yer almış ve son ana kadar da Kürt halkının özgürlüğü için mücadele etmiştir.

Özgür arkadaşımız, Urfa’nın Suruç ilçesinde yurtsever bir ortamda dünyaya gelmiş ve erken yaşlarda özgürlük hareketini tanımıştır. Suruç’un yurtsever duyguları ile büyüyen Özgür arkadaş, 2011 yılında TC faşizminin Kürt halkı üzerindeki baskılara karşı aktif mücadele vermek amacıyla gerilla saflarına katılmıştır. Katıldığı ilk andan itibaren kendisini yetkinleştirmeyi esas alan Özgür yoldaş, gerillacılığın en zorlu alanlarında dur durak bilmeden, her zaman düşmana etkili darbelerin vurulduğu bir pratiğe sahip olmuştur. Yetkin bir gerilla komutanı olan Özgür yoldaş, çevresindeki yoldaşların güvenini ve saygısını en içten bir şekilde kazanmıştır. Özgür arkadaşımız, düşmanın Kürdistan’da yürütmek istediği soykırım savaşına karşı mücadeleye en aktif katılan arkadaşlarımızdan biri olmuş ve nefesinin son anına kadar da halkımızın özgürlüğü için savaşmıştır.

Amara arkadaşımız, 1994 yılında Siirt’te yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Kendi öz değerleri ile büyüyen Amara yoldaş, düşmanın bölgede uyguladığı tüm asimilasyon ve inkar politikalarına karşı, erken yaşlarda özgürlük mücadelesi içerisinde yer almıştır. Amara arkadaşımız, AKP-MHP faşist iktidarının Kürt halkına karşı başlatmış olduğu soykırım savaşına karşı daha güçlü mücadele yürütmek için gerilla saflarına katılmıştır. Bulunduğu tüm alanlarda gençlik ruhu ve heyecanı ile mücadelede yer alan Amara arkadaşımız, arkadaşları tarafından her zaman sevilen ve örnek alınan biri olmuştur. Önder Apo’nun Kadın Özgürlük Çizgisinde derinleşen bir gerilla olan Amara yoldaş, gerilla saflarında bulunduğu sürece de militan duruşun sahibi olmayı başarmıştır.”

Açıklama, “Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın başta değerli şehit ailelerimizin olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin intikamını alıp, halkımızın özgürlüğünü sağlama sözünü veriyoruz” ifadeleriyle son buldu.