Hindistan’da köprü çöktü: 120 ölü

Hindistan’ın batısındaki Gujarat eyaletinde bir ırmak üzerinde bulunan asma köprü halka açıldıktan birkaç gün sonra dini bir kutlama sırasında çöktü, en az 120 kişi öldü.

Yerel polis tarafından yapılan açıklamaya göre köprünün çökmesi sırasında köprü ve çevresinde aralarında kadın ve çocukların da olduğu 500 kişi dini bir kutlama yapıyordu.

Köprünün gece yarısından kısa bir süre sonra çöktüğünü belirten yerel köprünün yıkıldığı Morbi kenti polis şefi P. Dekadaviya, şimdilik 120 ölü olduğunu ifade etti.

Polis şefi “Bilanço muhtemelen daha da artacak” diyerek arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Machchhu ırmağı üzerinde 233 metre uzunluğundaki köprü, İngiliz sömürgeciliği döneminden kalma bir köprüydü. Aylarca süren çalışmalardan sonra kısa bir süre önce halka açılmıştı. Yerel medyaya göre

NDTV televizyon kanalına göre köprü 7 ay süren onarım çalışmalarının ardından çarşamba günü yetkililerden herhangi bir güvenlik sertifikası almadan halka açıldı.

Hindistan’da başta köprüler olmak üzere eski ve bakımsız alt yapı kazaları sıklıkla yaşanıyor.

2016’da doğudaki Kolkata kentinde kalabalık bir sokaktaki üst geçit çökmüş, en az 26 kişi hayatını kaybetmişti.

2011’de ülkenin kuzey doğusundaki Darjeeling kenti yakınlarında festival katılımcılarının üzerinde olduğu bir köprü yıkıldı, en az 32 kişi öldü.