Hindistan’da güvenlik güçleri 13 sivili öldürdü

Hindistan’ın kuzey doğusundaki Nagaland eyaletinde güvenlik güçlerinin 13 sivili öldürdüğü bildirildi.

Polis tarafından yapılan açıklamaya göre güvenlik güçleri önce bir kamyona, daha sonra da tepki gösteren bir grup insana ateş açtı.

Olay Myanmar ile olan sınırdaki Mon ilçesinde meydana geldi. Eyalet polisi Sandeep M. Tamgadce, “Mon ilçesi genelinde durum çok gergin. Doğrulanan 13 ölü var” dedi.

Nagaland’dan sorumlu bakan Neiphiu Rio, Reuters’a yaptığı açıklamada bir soruşturma yürütüleceğini ve olayın sorumlularının cezalandırılacağını belirtti. Rio, bu “başarısızlıktan” istihbarat servislerini sorumlu tuttu.

Twitter üzerinde de bir paylaşımda bulunan Rio, “Sivillerin ölümüne yol açan talihsiz olay son derece kınanabilir" dedi.

Associated Press ajansına konuşan ve adını vermek istemeyen bir kaynak kamyonun 30 veya daha üzerinde kömür madeni işçisini taşırken ateş açıldığını belirtti.

Üst düzey polis yetkilisi Reuters'e verdiği demeçte "Askerlerin bölgedeki bazı militan hareketler hakkında bilgisi vardı ve kamyonu görünce, madencileri isyancı sanıp ateş açtılar ve 6 işçiyi öldürdüler” dedi.