Hamburg’da çatışmalar şiddetlendi

G20 Zirvesi protestoları devam ediyor. Bugün sivil itaatsizlik eylemiyle başlayan gösteriler, gün içerisinde zaman zaman çatışmalar yaşandı. Akşama doğru polisin saldırılarına karşılık gösteriler doruğa çıktı.

Hamburg’da bu sabah başlayan G20 Zirvesi’ne karşı bir haftadır başlayan eylemler devam ediyor. 3 ayak üzerinde yapılan haftalık eylemlerin ikincisi aşaması olan sivil itaatsizlik eylemi bu sabah başladı. Sabah saatlerinde sivil itaatsizlik ile başlasa da eylemler, gün içerisinde polisin müdahalesiyle zaman zaman yerini çatışmalara bıraktı.

Gün boyu kovalamacanın yaşandığı Hamburg’da akşama doğru Sternschanze semtinde çatışmalar yoğunlaştı. Polisin göstericilere saldırısı karşılık buldu ve çatışmalar yaşandı. Barikatların kurulduğu, ateşlerin yakıldığı protestolarda şimdiye kadar yaralı ve göz altı sayısının ise netleşmedi.

Öte yandan Hamburg polisi tarafından gün G20 Zirvesi’ne katılan protestocuların sayısı 100 bin civarında olduğunu açıkladı.

Bugün sabah saatlerinde bir çok gösteri de G20 Zirvesi’nin yapıldığı ve kırmızı bölge ilan edilen semtlerde sivil itaatsizlik eylemlerle durdurması dikkat çekti.

Ancak dün akşam yapılan gösterilerde 15 araba, bir belediye otobüsü yakılırken, onlarca gözaltı ve yaralının olduğu bildirildi.

Bu saatlerde ise St. Pauli’de  toplanmaya başlayan on binlerce kişi ise yürüyüş yapma hazırlığında.