Halle’deki saldırganlar Sinagog’a girmeye çalışmış!

 Almanya bugün Halle kentinde Sinagog’a yapılan saldırıyla sarsıldı. Kimliği tespit edilemeyen ve polisin hala yakalayamadığı saldırganların Yahudi bayramı Yom Kippur için kalabalık bir grubun bulunduğu Sinagog’a girmeye çalıştığı belirtiliyor.

Almanya’nın doğusunda yer alan Saksen Anhalt Eyaleti’nin Halle kentinde bugün öğlen saatlerinde Sinagog önünde silahlı bir saldırı gerçekleşti. Polisin verdiği ilk bölgelere göre makinalı tüfeklerle gerçekleşen saldırıda iki kişi yaşamını yitirdi.

Saldırganların Paules mahallesinde bulunan Sinagog’a girmeye çalıştıkları ve daha sonra polisle çatışmaya girdikleri öğrenildi. Görgü tanıklarının sosyal medya hesaplarında paylaştığı görüntü ve fotoğraflarda elinde makineli tüfek bulunan asker elbisesi giymiş bir saldırgan görülüyor.

Bir döner dükkanının önünde çekilen fotoğrafta görülen saldırganın daha sonra dükkana girdiği ve bir müşteriyi öldürdüğü öne sürüldü. Bu bilgi polis kaynaklarınca henüz teyit edilmezken, geniş güvenlik önlemleri alan polis saldırıların bulunması için operasyonlar başlattı.

Halle polisinin kent sakinleri yaptığı “ev ve iş yerlerinizden çıkmayın” çağrısı ise sürüyor. Saldırıyla eş zamanlı olarak bir Yahudi mezarlığına da bir el bombası da atılırken, her iki saldırının Yahudilerin kutsal günü Yom Kippur’a denk gelmesi dikkat çekti. Sinagog’a saldırının gerçekleştiği sırada  içeride 60-70 kişinin bulunduğu ifade ediliyor.