Fransız Belediyelerden hükümete Efrîn çağrısı

Fransa’da beş belediye başkanı, Efrîn için Dışişleri Bakanlığı’na mektup yazarak, Türk işgal saldırılarına karşı harekete geçmesini istedi.

Metz Belediye Başkanı Dominique Gros öncülüğünde başlatılan bu dayanışmaya Moselle bölgesindeki Vandoeuvre les Nancy, Sarreguemines, Kuntzig ve Ottange belediye başkanları da destek verdi.

Her belediye bir mektup yazarak Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian’a gönderdi. Mektupta Efrîn nüfusunun «dayanılmaz insani durumuna» dikkat çekilerek, şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye’nin ‘Özgür Suriye Ordusu’ desteğinde başlattığı saldırı illegaldir, ahlaki olarak gayrı meşrudur, zira uluslararası hukukun belirlediği çerçeve dışındadır. Ahlaksızdır, zir Kürtler Kobanê muharebesi sırasında demokratik değerleri ve insan haklarını kahramanca savundu.

Bugün ABD, Rusya ve diğer güçler Türk rejimini Kürtlere karşı yürüttüğü saldırıya gözlerini yumuyorlar. Bu belirtilen görüşün ötesinde, Fransa, evrensel idealimiz ve değerlerimize uygun olarak, kuşatma altındaki Efrîn nüfusuna yardımı sağlayacak insani bir girişim başlatmalı.”