Fransa ve Almanya toplantısından militarizm çıktı

Fransa ve Almanya, Paris'te Ortak Bakanlar Kurulu toplantısı düzenledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, işbirliği mesajları verdi.

Toplantıda, özellikle küresel sorunların üstesinden gelebilmek için Almanya ve Fransa'nın ortak pozisyonlarının önemli olduğu ifade edildi.

İki ülke arasındaki işbirliğinin özünü savunma politikaları oluşturuyor. Her iki yönetici, AB için yeni nesil savaş uçakları ve insansız hava araçlarını ortaklaşa geliştirme ve üretme kararı aldı.

Fransa ve Almanya hükümetleri ayrıca işletmelere vergi uygulamasında hesaplama kıstaslarının standartlaştırılması kararlaştırıldı.

Yapılan anlaşmaya göre yeni bir savaş tankı, uzun menzilli bir keşif uçağı ve Eurofighter ve Rafale tipi uçakların yerine geçecek yeni nesil bir savaş jetinin yapılıp yapılmayacağı araştırılacak.

Fransa'nın gündeminde Euro Bölgesi'nin reformu da vardı.

Ancak iki ülkenin hükümetleri reformun tam olarak ne zaman başlayacağına açıklık getirmedi.

Macron ve Merkel'un verdiği mesajlar arasında ABD ile olan ilişkiler de vardı.

Her iki yönetici, iklimin korunması gibi konularda ABD ile görüş ayrılıkları bulunsa da bu ülke ile sıkı işbirliğini devam ettirme kararlılığında olduklarını vurguladı.