Fransa’daki saldırıda ölüler var

Fransa’nın Trebes kentinde DAİŞli olduğunu söyleyen bir saldırgan, çok sayıda kişiyi rehin aldı. Ölülerin olduğu bildirildi.

Cuma günü sabah saatlerinde Aude bölgesinde iki saldırı gerçekleşti. İlkin çevik kuvvet CRS’den bir grup polis alışveriş yaparken, kendilerini takip eden bir araçtan ateş açıldı. Bir polis omzundan yaralandı. Hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.

Daha sonra Carcassonne kentinde 15 dakika mesafedeki Trebes’de Super U isimli markette rehine olayı yaşandı. İki olayın birbiriyle bağlantı olup olmadığı henüz kesinleşmedi.

Jandarma kaynakları rehine olayında iki kişinin öldüğünü bildirdi. Le Monde gazetesi de en az bir kişinin öldüğünü yazdı.

Rehine krizi devam ederken, saldırganın halen markette olduğu bilgisi verildi. Savcılık saldırganın kendisini DAİŞ’li olarak tanıttığını açıkladı.

Paris anti-terör savcılığı soruşturma başlatırken, Başbakan Edouard Philippe “ciddi bir durum” diyerek tüm işaretlerin “terörist saldırı” olduğunu gösterdiğini belirtti. İçişleri Bakanı Gerard Colomb olay yerine hareket etti.