Fransa’daki saldırganın da Suriye’ye gittiği iddiası

Fransa’nın Aude bölgesinde Trebes’de bir süpermarkette insanları rehin aldıktan sonra öldürülen saldırganın da Suriye’ye DAİŞ çetelerine katılmak üzere gitmiş olabileceği iddia ediliyor.

Fransız medyasına yansıyan ancak henüz teyit edilemediği belirtilen bilgilere göre, Redouane Lakdim adlı çetenin DAİŞ’le bağlantısı kesin.

Lakdim’in öldürülmeden önce 2015’teki kanlı Paris saldırılarını organize eden isimlerden olan ve halen yargılanmakta olan Saleh Abdeslam’ın serbest bırakılmasını talep ettiği bildiriliyor.

Ancak iddialardan en önemlisi ise, Lakdim’in de Avrupa’daki kanlı saldırılarda yer alan diğer DAİŞ çeteleri gibi Suriye’ye gitmiş olduğu. Polis ve istihbarat kaynakları henüz bu iddiayı doğrulamış olsa da, Avrupa’dan Suriye’ye giden tüm çetelerin Türkiye üzerinden rahatlıkla geçtikleri biliniyor.

Öte yandan, daha önceki kanlı saldırıları gerçekleştiren diğer çeteler gibi Lakdim’in de küçük kriminal suçlara dair sicilinin olması. Lakdim’in 2016’da bazı uyuşturucu maddeler ile hırsızlık mallarını bulundurmaktan tutuklandığı İçişleri Bakanlığı’nca verilen bilgiler arasında.