Fransa’daki rehine krizinde saldırgan öldürüldü

Fransa’nın Aude bölgesinde Trebes’de bir süpermarkette insanları rehin alan saldırganın öldürüldüğü bildirildi.

Cuma günü sabah saatlerinde Aude bölgesinde iki saldırı gerçekleşti. İlkin çevik kuvvet CRS’den bir grup polis alışveriş yaparken, kendilerini takip eden bir araçtan ateş açıldı. Bir polis omzundan yaralandı. Hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.

ÜÇ SALDIRI, ÜÇ ÖLÜ

Daha sonra Carcassonne kentinde 15 dakika mesafedeki Trebes’de Super U isimli markette rehine olayı yaşandı. Jandarma kaynakları rehine olayında iki kişinin öldüğünü bildirdi. AFP’ye göre şüpheli şahıs önce, bir otomobili kaçırdı. Bir yolcuyu öldüren ve şoförü yaralayan saldırganın daha sonra markette de iki rehineyi öldürdü. Fransız medyası iki kişinin de yaralandığını yazdı. Resmi olarak henüz, otomobildeki saldırı, polise saldırı ve rehin alma olayı arasında bir bağlantı kurulmadı. Ancak medya her üç saldırının da tek kişi tarafından gerçekleştiğine dikkat çekiyor.

Savcılık saldırganın kendisini DAİŞ’li olarak tanıttığını açıkladı. Bir görgü tanığı da, saldırganın süpermarkete girerken “Allahu Ekber” diye bağırdığını söyledi.

Çevreyi kuşatan polis güçlerinin öğleden sonra saldırganı öldürdüğü ve markette başka bir saldırgan olmadığı bildirildi.

Le Figaro gazetesi saldırganın daha önce silah taşımaktan mahkum edildiğini duyururken, AFP marketteki saldırganın radikalleşme eğiliminden dolayı takip edilen bir Faslı olduğunu yazdı.

Paris anti-terör savcılığı soruşturma başlatırken, Başbakan Edouard Philippe “ciddi bir durum” diyerek tüm işaretlerin “terörist saldırı” olduğunu gösterdiğini belirtti. İçişleri Bakanı Gerard Colomb olay yerine gitti.