Fransa’da tartışmalı demiryolu reformu meclisten geçti

Fransa’da haftalardır grevlerle protesto edilen demiryollarına ilişkin tartışmalı yasa tasarısı Ulusal Meclis’te kabul edildi.

Ulusal Meclis’teki oylamaya katılan ve çoğunluğu iktidardaki liberal LREM ile sağcı Cumhuriyetçiler (LR) üyesi milletvekilleri ‘evet’ oyu verdi. Tasarı, 80 ‘hayır’ oyuna karşılık 454 oyla kabul edildi.

Senato’da da görüşülerek oylanması gereken yasa tasarısı, demiryolları şirketi SNCF’te yeni işe alınacakların mevcut çalışan haklarının önemli bir kısmından mahrum kalmasını öngörüyor. Ancak bu uygulamanın ne zamandan itibaren başlayacağına dair bir tarih belirlenmesinin sendikalarla yapılacak görüşmelere bırakıldığı öğrenildi.

Sirketin yeniden yapılandırıldığı tasarıya göre, özellikle bölgesel tren seferlerinin rekabete açılması hedefleniyor. En üst yerel yönetim organı olan Bölge Konseyleri’nin TER adı verilen bölgesel tren seferlerini en geç 2023’ten itibaren rekabete açmaları gerekiyor.

Bölgesel trenlerin en çok sefer yaptığı başkent Paris’in de dahil olduğu Ile de France bölgesinde RER adlı tren seferlerinin 2033 ile 2039 arasında rekabete açılması öngörülüyor.

Ancak yerel yönetimlerce finanse edilenler dışındaki seferler 2020 yılından itibaren rekabete açılıyor. Bunlar arasında TGV adlı hızlı trenler de bulunuyor.

Hükümet ve medya organları, demiryollarında yapılmak istenen bu değişikliklere ilişkin grev ve protestoları haksız göstermek için özellikle SNCF çalışanlarına ve kısmen aile üyelerine tanınan sözde ‘imtiyazlı haklarına’ vurgu yapıyorlardı. Sendikalar ise, bu propagandaların önemli kamu hizmetlerinin başında gelen demiryolu taşımacılığının özelleştirilmesini gizleme  amaçlı olduğunu savunuyor.