Diyalog çabalarına rağmen Trump ve Kim Jong Un’dan sert sözler

Birçok ülkenin tansiyonu düşürmeye yönelik çabalarına rağmen ABD ve Kuzey Kore devlet başkanları arasında gerginliği daha da tırmandıracak açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Nükleer başlıklı füze denemeleri nedeniyle sert açıklamalarına devam eden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ile muhattabı Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un arasında karşılıklı tehdit içeren açıklamalar yapılıyor.

Kuzey Kore lideri ABD Başkanı’nı ‘ruhsal açıdan sorunlu bunak’ olarak nitelerken, ‘ebedi olarak ateşle terbiye edeceği’ tehdidinde bulunmuştu. Kim Jong Un, ABD’yi Pasifik’te hidrojen bombası denemesi yapmakla da tehdit etmişti.

Bu sözlere Twitter üzerinden cevap veren Donald Trump ise, “Açıkça deli olduğu anlaşılan ve halkını açlıkla ölüme mahkum eden Kuzey Kore’nin Kim Jong Un’u, bugüne kadar olmadığı şekilde denemeye tabi tutulacak” diye yazdı.

İki liderin bu sözleri, son günlerde Fransa, Almanya, Rusya ve Çin’den Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda gerginlikleri azaltmaya yönelik yapılan açıklamalardam sonrasına denk geldi.

Buna rağmen Kuzey Kore konusundaki ılımlı açıklamalarıyla dikkat çeken ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, diplomatik çabaların artarak devam edeceğini duyurdu.