DAİŞ’ten Irak seçimlerine tehdit!

DAİŞ çeteleri, Irak'taki seçimlere ilişkin tehditte bulunurken, "Seçim merkezleri ve buralarda bulunanlar hedef olacaklardır" dedi.

DAİŞ Sözcüsü Ebu Hasan El Muhacirin, Pazar günü Telegram üzerinden yayımladığı 48 dakikalık ses kaydında, 12 Mayıs'ta Irak'ta gerçekleştirilecek seçimler için "Sünniler uzak dursun. Seçim merkezleri ve buralarda bulunanlar hedef olacaklardır" tehdidinde bulundu.

DAİŞ’in haftalık gazetesi Al Naba'nın 20 Nisan tarihli sayısında da benzer bir tehdit yer almıştı.

Al Naba gazetesinde, ister aday, ister yetkili, isterse de seçmen olsun, seçimlerde yer alan herkesin düşman sayılacağı vurgulanmıştı.

Mesajda ABD, Fransa ve İngiltere'nin aynı gün Suriye'de düzenlediği hava saldırılarına değiniliyor.

Mesajda ABD'ye yönelik eleştiriler yapılsa da , DAİŞ militanlarından Rusya ve İran'a odaklanmaları istenerek, "Bugün cihatta dönüm noktası niteliğinde yeni bir aşamadayız" deniliyor.

Başkenti saydığı Reqa'nın QSD ve YPG güçleri tarafından Eylül 2017'de alınmasından bu yana DAİŞ çetelerinin lider kadroları tarafından ilk defa bu kadar geniş bir mesaj yayımlanıyor.

300 DAİŞ'Lİ İDAM CEZASINA ÇARPTIRILDI

Musul, Anbar, Tel Afer, Havice ve diğer alanlarda DAİŞ’e yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarla sağ yakalan DAİŞ’liler Bağdat ve Musul mahkemelerinde yargılandı. Yargılananlardan yaklaşık 300 DAİŞ’li idam cezasına çarptırıldı. Bağdat ve Musul mahkemelerinde yargılanıp idam cezasına çarptırılan DAİŞ’liler arasında çok sayıda yabancı uyruklu olduğu belirtiliyor.

Iraklı yetkililer, Bağdat'taki mahkemede 97 yabancı uyruklunun idama mahkûm edildiğini, 185 kişinin ise müebbet hapis cezasına çarptırıldığını ifade ediyor.

ÇOK SAYIDA TÜRK DE VAR

Ceza alanların arasında kadınların da bulunduğu ve yabancı uyruklu kadınların önemli kısmının ise Türk vatandaşı ya da eski Sovyet ülkelerinin vatandaşları olduğu belirtiliyor.

Musul'daki mahkemede ise 212 DAİŞ’li idam cezasına çarptırılırken, 341 DAİŞ’liye de müebbet cezası verildi.

Irak Anayasa Mahkemesi Sözcüsü Abdülsettar Bayrakdar, "Duruşmalarda bu kişilerin suç işlediği kanıtlanmıştır" dedi.

IŞİD'e karşı savaşın kazanıldığını ilan eden Irak hükûmeti, çetelere üyelikle suçlananların yargılama sürecinin başlayacağını duyurmuştu.

Bağdat ve Musul'da kurulan mahkemelerde toplu yargılamalara başlanmıştı.