Corona virüsü yayılıyor: Fransa’da üçüncü vaka

Çin’den yayılan Corona Virüsü’nün Avrupa’daki ilk iki vakasının ortaya çıktığı Fransa’da üçüncü bir bireyde daha virüsün tespit edildiği duyurulurken, alınan önlemler dünyada ekonomik dengelere de etki ediyor.

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Corona Virüsü’nden dolayı şimdiye kadar en az 26 kişinin yaşamını yitirdiği biliniyor. Kentin karantinaya alınmasına rağmen Wuhan’da bulunan ve sonrasında ülkesine dönen bireyler aracılığıyla virüsün diğer dünya ülkelerine yayılmasından endişe ediliyordu.

FRANSA’DA ÜÇÜNCÜ VAKA

Dün Avrupa’da ilk kez Fransa’da ortaya çıkan iki vakanın ardından akşam saatlerinde yeni bir Corona virüsü vakasının daha tespit edildiği duyuruldu. Sağlık Bakanı Agnes Buzyn, söz konusu kişinin daha önce açıklanan diğer iki kişiden birinin yakın akrabası olduğunu kaydetti.

Dün yapılan açıklamada, Bordeaux ve Paris’te iki vakanın tespit edildiği bilgisi paylaşılmıştı.

EKONOMİYE ETKİLERİ GÜNDEMDE

Tüm dünyanın ciddi anlamda endişelendiği Corona Virüsü nedeniyle önlemler arttırılırken, virüsün yayılması tehlikesi ekonomiyi de vurmaya başladı. New York Borsası’nda yüzde 1’e yakın düşüş yaşanırken, petrol fiyatlarında Ekim ayından bu yanaki en düşük seviye görüldü. Brent petrolün varili 60,7 dolara, WTI petrolününki ise 54,2 dolara kadar geriledi.