Cenevre üniversitesi: Unutulan Yemen’e ses olun!

Cenevre Üniversitesinde Yemen’deki yaşanan insanlık krizine dikkat çeken öğrenciler, “Kanayan ve unutulan bir Yemen için insanlık adına öfkelenelim!” dedi.

Farklı kültürleri ve ülkeleri tanıtmak amacıyla Cenevre Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Global Village” adlı etkinliğe Yemen’de süren iç savaş damgasını vurdu.

Cenevre Üniversitesine bağlı Uni Mail kampüsünde farklı ülkeler adına acılan çok sayıda stantlarda ülkelerin kendine özgü kültürleri tanıtılırken, Cenevre Üniversitesi Arap Dünyası Derneği (AMAGE) üyesi öğrenciler ise Yemen’de yaşanan iç savaşa ve ölümlere dikkat çekmek amacıyla bir stant açtı.

YIKIM VE ÖLÜMLER SERGİLENDİ

Siyahla kaplanan Stantta Yemen adına hiçbir şey sergilenmezken kurulan pano üzerine Yemen’in haritası ve yaşanan savaşın yarattığı yıkımı anlatan bildiler yapıştırıldı. Yine standın ön tarafına çocuk oyuncukları ve Yemen’deki yıkımı anlatan fotoğraflar bırakılarak, savaşta hayatını kaybeden sivillere ve ülkenin kültürel mirasının nasıl yok edildiğine dikkat çekilmek istendi.

AMAGE: NE YAZIK Kİ…

AMAGE tarafından yapılan açıklamada ise şunlar ifade edildi: “Ne yazık ki, sizlere Sana’nın güzel fotoğraflarını ve kültürel zenginliğini gösteremiyoruz. Yine Yemen’in güzel mutfağından sizlere tattıramadığımız için üzgünüz. Bugün sizlere acı çeken bir Yemen’i, kanayan bir Yemen’i ve en önemlisi unutulan bir Yemen’i tanıtıyoruz. Bugün amacımız siz öğrencileri ve Cenevre’yi Yemen’de yaşanan insanlık krizinden haberdar etmektir. İnsanlık adına öfkelenelim!”

‘ULUSLARARASI TOPLUM SESSİZ KALMAMALI’

Öte yandan ANF’ye konuşan AMAGE üyesi öğrenciler ise buradaki amaçlarının tamamen Yemen’de yaşanan savaşa ve yıkıma dikkat çekmek olduğunu ifade etti. Yemen’de yaşanan savaşın unutulduğunu kimsenin orada neler olduğunu konuşmak istemediğini ifade eden gençler, “Bizler bugün sessizliği protesto ediyoruz aynı zamanda. Uluslararası toplum Yemen’de yaşanan insanlık krizine sessiz kalmamalı” dedi.