Brüksel’de suikast timine ilişkin basın toplantısı

Belçika’nın başkenti Brüksel’de KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal ve KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar’a yönelik suikast girişimine ilişkin açılan davaya ilişkin bir 1 Mart’ta basın toplantısı düzenlenecek.

Basın toplantısı 1 Mart günü saat 11.00’de Brüksel Basın Kulübü’nde (Press Club Brussels) düzenlenecek. Konferans çevirimiçi olarak da takip edilebilecek.

Suikast timine ilişkin basın toplantısında, Aydar ve Kartal’ın avukatı Jan Fermon, dava konusunda bilgi verecek.

Paris’te 2013’ta katledilen üç Kürt kadın devrimcinin ailelerinin avukatı Antoine Comte,  Almanya’da sürgünde yaşayan gazeteciler Hayko Bağdat ve Erk Acarer ile suikast girişimine maruz kalan Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal basın toplantısında konuşmacı olarak yer alacak.

Dört Türk ajanının yargılandığı dava 11 Mart günü 23. Ceza Mahkemesi’nde esastan görülmeye başlanacak. İlk duruşma 1 Ekim 2021’de görülmüştü.

Haziran 2017’de KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal ve KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar’a yönelik suikast girişimine ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda 18 Haziran 2021’de dava açılmasına karar verilmişti.

Dava dosyası Avrupa’da geniş bir suikast ve casusluk ağının olduğunu ortaya koyarken, Türkiye’nin Paris eski Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa dahil birçok kişinin Paris Katliamı’ndaki rolüne ışık tutuyor. Dosyada Brüksel’deki suikast girişiminde yer alanların İsmail Hakkı Musa tarafından koordine edildiğine dair ciddi bulgular var.

Suikast ekibinde yer alanların aynı zamanda Ankara, hatta Türk Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile doğrudan bağlantıları tespit edildi. Teknik takip, telefon görüşmeleri, fotoğraflar ve itiraflar, Paris Katliamı’ndan Brüksel’deki suikast girişimine kadar geniş bir suikast ağının Avrupa’da Ankara’nın emriyle kol gezdiğini doğruluyor.

Suikast ekibi üyelerinin Paris ve Ankara’da Erdoğan’ın danışmanlarından SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi ile Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik Politikası ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik ile çekilmiş fotoğrafları var. 

Yürütülen soruşturma suikast timinin merkezinin Fransa olduğunu gösteriyor.  Fransa ise Belçika adaleti ile geniş bilgi paylaşımını reddediyor. 

Brüksel’deki basın toplantısı sırasında Türk devletinin Avrupa’daki suikastler ve suikast girişimlerine ilişkin detaylı bir rapor da katılımcılara ve basın mensuplarına sunulacak.