Britanya’da meçhul gaz bulutu yüzlerce kişiyi hastanelik etti

Büyük Britanya’da kaynağı tespit edilemeyen ve onlarca kilometre boyunca yayılan gaz bulutu nedeniyle yüzlerce kişi hastanelik oldu.

Manş Denizi’nde ortaya çıkan ve 30 kilometre boyunca kıyı şeridinde görülen gaz bulutunun çok sayıda kişide göz ve solunum yolları rahatsızlığına yol açtığı duyuruldu.

Gaz bulutu nedeniyle dün akşam itibariyle Eastbourne’daki hastaneye 150 kadar kişi getirilirken, bu kişilerin sahilde iken gazdan etkilendikleri belirtildi.

East Sussex polisinden yapılan açıklamada, nereden geldiği henüz tespit edilemeyen gaz bulutundan yüzlerce kişinin daha etkilenmiş olabileceği kaydedildi. Açıklamada, söz konusu gazların sağlığa etkisinin sınırlılığının olumlu olduğuna dikkat çekildi.

Gaz bulutunun dün Birling Gap isimli ülkenin güneydoğusundaki bir köyde görüldüğü ve sonrasında ise 30 kilometre kadar doğudaki Bexhill’e kadar ulaştığı öğrenildi. Gaz bulutunun 3 saat kadar sonra kendiliğinden çözüldüğü de verilen bilgiler arasında.

Gaz bulutunun klordan oluştuğu iddia edilirken, kaynağına ilişkin ise farklı görüşler var. Bulutun denizden yükselmiş olabileceği savunulurken, daha önce komşu ülke Fransa’daki bir fabrikanın benzeri bulutların oluşumuna yol açtığını savunanlar da var.