Britanya’da 2022'de rekor göç kaydedildi

Britanya, 2022'de 606.000 net göçmen girişiyle rekor bir rakam kaydetti.

Brexit vaatlerine rağmen, Birleşik Krallık’ta net göç, 2022'de rekor seviyelere ulaştı. İngiltere'ye yaklaşık 606 bin kişi geldi. Bu rakamlar göçmen akışını azaltma ve "sınırların kontrolünü yeniden ele geçirme" sözü veren muhafazakar hükümet üzerinde baskı oluşturuyor.

 İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yayınlanmasından birkaç dakika sonra, Perşembe günü ITV televizyonuna konuşan Başbakan Rishi Sunak, “Rakamlar çok yüksek, bu kadar basit ve ben onları düşürmek istiyorum” dedi.

İstatistik Ofisi’ne göre, “Bu artışın itici güçleri, Ukrayna ve Hong Kong'dan olanlar da dahil olmak üzere AB dışı ülkelerden iş, eğitim veya insani nedenlerle Birleşik Krallık'a gelen insanlardır.” 

ONS, göçün nedenlerini, “Bir dizi benzeri görülmemiş küresel olay ve koronavirüs salgınının ardından kısıtlamaların kaldırılması” diye açıklıyor.

İngiltere’de 2021’de 488 bin gelen göçmen sayısı, 2022'de 606 bine ulaştı. İngiltere, özellikle tarım ve sağlıkta, çoğunluk arasında düzenli gerilimler yaratan işgücü kıtlığıyla karşı karşıya.