Biden: Trump ülkeyi savaş alanına çevirdi

ABD seçimlerinin en güçlü adayı konumundaki Joe Biden, Minnesota’da başlayan olayları kışkırtmakla suçlanan Başkan Donald Trump’ın ülkesini savaş alanına çevirdiğini söyledi.

George Floyd adlı siyahinin polis tarafından katledilmesi ardından isyanın sürdüğü ABD’de Donald Trump’ın günlerdir yaptığı kışkırtıcı açıklamalar daha çok gündem oluyor. Trump’ın Siyahiler ve Hispanikler gibi kesimlere yönelik ayrımcı söylemlerinin ırkçılığı körüklediği biliniyor.

Trump’a bir sert tepki de Kasım ayındaki seçimlerdeki en güçlü rakibi olan Demokrat Parti üyesi Joe Biden’den geldi. Trump’ın ‘ülkeyi bir savaş alanına çevirdiği’ suçlamasında bulunan Biden, kendisinin seçilmesi halinde ‘ırkçılık kaynaklı yaraların sarılması’ için her şeyi yapacağını savundu.

“(Trump) kutuplaşmanın-bölmenin kendisine faydalı olacağını düşünüyor” diyen Biden, bunun 3 Kasım’daki başkanlık seçimlerini kazanma amaçlı yapıldığını iddia etti.

George Floyd’un polis tarafından üzerine dakikalarca basılması nedeniyle boğularak ölmesine değinen Joe Biden, “46 yaşındaki George Floyd’un bir hafta önce Minneapolis’teki ölümü, ülkemiz ve hepimiz için bir elektroşoktur” diye konuştu.

TRUMP’IN İLETİŞİM OPERASYONU’NUN PARÇASI

Pazartesi günü göstericilerin gaz ve ses bombalarıyla dağıtılmasının seçim oyunlarının parçası olduğunu vurgulayan Biden, hemen ertesinde Trump’ın elinde bir İncil tutarak kilise önünde görünmesine dikkat çekti. Biden, bunun Trump’ın ‘iletişim operasyonunun’ bir parçası olduğunun altını çizdi.

İLKELERDEN ÇOK İKTİDARLA MEŞGUL

Donald Trump’ın kilise önündeki görüntülerine değinen Biden, bunu Trump’ın ‘ilkelerden çok iktidarının derdinde’ olduğuna kanıt olarak gösterdi. Biden, Trump’ın sadece kendi seçmen tabanına seslendiğini ancak ilgilenmesi gereken diğer kesimler olduğunu da hatırlattı.

ABD tarihinin ‘peri masalı’ olmadığının altını çizen Biden, “Saf olmamak gerek. Nefretin Trump’la başladığını ve onunla biteceğini demek isterdim. Ama öyle değil ve olmayacak. Amerikan tarihi mutlu son garantili bir peri masalı değil” diye konuştu.

Biden, ayrıca ülkesindeki ‘kurumsal ırkçılığa’ işaret ettiği konuşmasında, buna karşı müdahalede bulunmanın zamanının geldiğini söyledi.