Berlin katliamcısıyla bağlantılı kişilere operasyon

Almanya’nın başkenti Berlin’de 19 Aralık’ta 12 kişinin yaşamına yitirmesine yol açan katliamı düzenleyen Anis Amri’yle ilişkili olan kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

Federal Savcılık talimatıyla dün akşam Berlin’deki bir mülteci yurduna baskın düzenlendiği bildirildi. Savcılık tarafından verilen bilgilere göre, gözaltına alınan 26 yaşındaki bir Tunus vatandaşının katliamın faili Anis Amri’yle ilişkide olduğu ve katliama yardımcı olduğuna dair şüpheler bulunuyor.

Gözaltına alınan kişinin Amri’nin katliam planlarını bildiği, ancak kendisine ne düzeyde yardımcı olduğunun araştırıldığı kaydedildi. Bu kişinin Amri’yle 2015 yılı sonundan bu yana tanıdığı ve katliamın yapıldığı süreçte kendisiyle ilişkide olduğu da verilen bilgiler arasında.

Anis Amri’yle daha önce ilişkide olduğu tahmin edilen bir kişinin daha evine baskın yapıldığı duyuruldu.

19 Aralık akşamı Polonya’lı bir tır şoförünü öldürerek aracına el koyan Tunus vatandaşı Anis Amri, tırı Breitscheidplatz’daki Noel pazarına sürmüştü. DAİŞ adına hareket ettiği ortaya çıkan Amri’nin düzenlediği saldırıda 12 kişi yaşamını yitirmiş, 50 kişi yaralanmıştı.

Saldırgan daha sonra Hollanda ve Fransa üzerinden kaçtığı İtalya’nın Milano kenti yakınlarında bir kimlik kontrolü sırasında polise ateş açmış, sonrasında ise görevli polis memurunca öldürülmüştü.