Barış Şimdi Hareketi: İsrail yeni yerleşimler inşa edecek

İsrail hükümeti, yoğun tepki görmesine rağmen Filistin topraklarında binlerce yeni yerleşim yerinin inşasına hazırlanıyor.

İsrail ile Filistin arasında barışı savunan ‘Barış Şimdi’ hareketi tarafından yapılan açıklamada, Savunma Bakanlığı’nın Filistin topraklarında en az 2 bin yeni Yahudi yerleşimi inşasına izin verdi.

Salı ve Çarşamba günü bakanlık tarafından yeni Yahudi yerleşimlerine izin verildiğini duyuran Barış Şimdi hareketi, en az bin 159 konutun inşasına kesin olarak onay verildi. Harekete göre, bin 32 adet konutun inşasına izin verilmesi için ön aşamada bulunuluyor.

Barış Şimdi tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Batı Şeria’da planladığı bu yeni yerleşimler ile Filistin halkıyla barışı zora soktuğu vurgulandı.

Batı Şeria’daki Yahudi yerleşimleri sağ ve aşırı sağ partiler tarafından desteklenirken, sol partiler, bunun Filistin ile barışı imkansız kıldığına dikkat çekiyor. Başbakan Benjamin Netanyahu ise, sol partileri ‘medya yardımıyla düşürmekle’ suçlarken, önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde solun iktidara gelmesinin Filistin’deki Yahudi yerleşimleri tehlikeye soktuğunu iddia ediyor.