Avusturya Transsibirya hattını Viyana’ya ulaştırmakta kararlı

Avusturya hükümeti, Asya ülkelerini Rusya üzerinden Orta Avrupa’ya bağlayan Transsibirya tren hattını Viyana’ya kadar ulaştırmakta kararlı olunduğunu duyurdu.

2013 yılında Rusya, Avusturya, Ukrayna ve Slovakya arasında varılan anlaşmayla, Slovakya’nın Kosice şehrinden Viyana’ya kadar 400 kilometrelik bir demiryolu hattının inşası öngörülmüştü.

RAY AÇIKLIKLARI GENİŞ OLAN HAT İNŞA EDİLECEK

O dönemde 6,5 milyar euroluk bir maliyetinin olacağı hesaplanan proje kapsamında Kosice-Viyana arasındaki demiryolu hattının ray açıklıklarının Rusya ve diğer eski Sovyet cumhuriyetlerinde olduğu gibi geniş olması gerekiyor.

Kuzey Amerika gibi Avrupa ülkelerinin çoğunda demiryollarındaki ray açıklığı 1 metre 43,5 santimetre iken, eski Sovyet cumhuriyetlerinde bu açıklık 1 metre 52 santimetre ile daha geniş.

2014 yılında baş gösteren Ukrayna iç savaşı nedeniyle dondurulan projenin devamından yana olan Avusturya, bu sayede 30 yılda yaklaşık 15 milyar euroluk bir katma değer hedefliyor.

20 BİN YÜK TRENİ VİYANA’YA KADAR GELEBİLECEK

Transsibirya hattının Viyana’ya kadar uzatılması halinde Avrupa ile Asya ülkeleri arasındaki nakliyatların çok daha hızlı, ekonomik ve ekolojik olacağı hesaplanıyor.

Bu sayede her biri 130’un üzerinde konteyner alabilen 20 bin kadar yük treninin ray açıklıklarındaki farklar nedeniyle yüklerini boşaltmadan Viyana’ya kadar ulaşması mümkün olabilecek.

Asya ile Avrupa arasında daha hızlı bir şekilde yük trenlerinin kullanılması Çin Halk Cumhuriyeti tarafından duyurulan Yeni İpek Yolu Projesi’nin de hedefleri arasında. Şu anda Fransa’nın Lyon ile İngiltere’nin Londra şehirleri sembolik olarak Asya’ya bağlanmış olsa da, yük trenlerinin hat açıklık farkları nedeniyle eski Sovyet ülkelerine girişte değiştirilmeleri gerekiyor.