Almanya’da Türkiye bağlantılı insan kaçakçılarına operasyon

Almanya’nın Berlin ve Saksen-Anhalt eyaletlerinde polis, insan kaçakçılığı yapan Türkiye bağlantılı bir şebekeye operasyon düzenledi. Çok sayıda işyeri ve evin arandığı operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Almanya’da insan kaçakçılarına yönelik son dönemlerin en geniş kapsamlı polis baskınları gerçekleşti. Başkent Berlin ve Saksen-Anhalt Eyaleti’nin Halle kentinde gerçekleşen baskınlarda polis birimleri ile savcılığın uzun süredir takibinde olan Türkiye bağlantılı şebeke çökertildi.

Alman özel polis birlikleri GSG 9’nun da katıldığı baskınlarda toplam 18 ev, 7 işyeri ve 3 araç arandı. 500’den fazla polisin katıldığı operasyonlarda 5 kişinin gözaltına alındı. Polisin basın sözcülüğü, baskınlara ilişkin yaptığı kısa açıklamada, gözaltına alınanların Türk ve Alman vatandaşı olduğunu bildirdi.

Şebekeye ait 3 araç ile 130 bin Euro’ya el konulurken, yine şebekenin üyelerine ait bir banka kasası da tespit edildi. Baskın yapılan bazı evlerde polisin, Almanya’ya yeni getirilen ve henüz hiçbir kaydı olmayan çok sayıda mülteciyle de karşılaştığı öğrenildi. Bu mültecilerin çoğunun Türkiye ve Irak vatandaşları olduğu ifade edildi.

ŞEBEKENİN MERKEZİ İSTANBUL

Şebekenin Türkiye ve Irak’tan yüzlerce kişiyi, İstanbul’dan hava yoluyla önce Saray-Bosna’nın Başkenti Saraybosna’ya, buradan karayoluyla “Balkan güzergahı” adı verilen Balkan ile doğu Avrupa ülkeleri üzerinden kaçak yollarla Almanya’ya getirdiği tespit edildi. Alman Federal Polisi’nin soruşturmasında şebekenin bu yolla kişi başı için 10 bin Euro para aldığı belirtildi.